Про підсумки участі у Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості» (2021/2022 навчального року)


Щорічно Міністерством освіти і науки України проводиться Всеукраїнський конкурс майстерності педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Джерело творчості». Провести ІІІ (всеукраїнський) етап конкурсу у березні-червні 2022 року завадила збройна агресія російської федерації, тому проведення конкурсу було перенесено на весну-літо 2023 року.
У Конкурсі брали участь керівники гуртків, секцій, творчих об’єднань закладів позашкільної освіти системи освіти за такими напрямами (профілями/науковими відділеннями) позашкільної освіти: еколого-натуралістичний; дослідницько-експериментальний (наукове відділення «Філософія та суспільствознавство»); військово-патріотичний; туристсько-краєзнавчий (туристсько-спортивний профіль); науково-технічний (початково-технічний профіль); художньо-естетичний (театральний профіль).
Для участі к конкурсі необхідно було підготувати електронне портфоліо, яке складалося з анотації власного педагогічного досвіду, розробки заняття та відеозапису занять гуртка.
Визначення переможців Всеукраїнського туру конкурсу проводилося за результатами заочного туру.
За напрямом дослідницько-експериментальний (наукове відділення «Філософія та суспільствознавство») Комунальний заклад «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради» представляла кандидат педагогічних наук Бєляєва Карина Юріївна, керівник гуртка «Педагогіка».
Карина Юріївна презентувала власний педагогічний досвід на тему «Формування культури доброчесності здобувачів позашкільної освіти дослідницько-експериментального напряму» та за підсумками роботи журі конкурсу Бєляєва Карина Юріївна виборола І місце (наказ Міністерства освіти і науки України від 02.10.2023 № 1182).
Цей успіх став можливим завдяки наполегливій роботі з вихованцями, впровадженню в освітній процес актуальних методик роботи, інноваційним підходам до організації проєктної діяльності в гуртку, особистісно орієнтованим методам роботи з учнями, які успішно застосовує у своїй роботі Карина Юріївна.
На заняттях її гуртка акцент робиться не лише на наукову діяльність. За допомогою STEAM-освіти налагоджується робота з вихованцями, поєднуються творчість та інновації. Розвиваючи внутрішньою мотивацією у гуртківців, Карині Юріївні вдається щороку готувати переможців та учасників ІІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН та інших інтелектуальних змагань.
Вітаємо переможницю і бажаємо наснаги, творчих успіхів та нових педагогічних звершень!